I N V I S I B L E
Home About Squad Dash

guardian

Sorry , any signs of rude action can and will be kicked out from this blog.Please be kind to each other.Sincerely , Al

Prefer to be anonymous(okay ni tipu) , you can call me Al though.

Voicemail

Cari jalan keluar? Exit door is here

Follow




Credits


You're beautiful, now please have a good day :)
> Pause
SEPULUH SOALAN TAG BY LEYA YEOLLY
Sunday, 29 November 2015 • 09:08 • 3 zombies



Yeehaa *suara koboi* idk why terpengaruh sangat tengok citer koboi kut . Okay straight to the point . Tadi time aku tengah check tagboard aku pastu tetiba tersedar ada orang tag blog ni tuk game | Sepuluh Soalan Tag By Leya Yeolly . Aku boleh kata excited jugaklah nak buat benda ni sebab aku memang suka main benda-benda macam kuiz ni . Okay let's get started .

1 : Siapa kamu 10 tahun akan datang ?
Maybe a writer . Actually cita-cita kita nak jadi doktor tapi bila difikirkan balik yang aku ni takut darah so terpaksa cancel . Punyalah payah nak cari cita-cita lain . Kita memang tak tahan darah moreover dengan bau hanyirnya ya Allah kang tak memasal tengah bedah patient aku pulak yang pengsan tak ke meriah dibuatnya bilik ICU tu nanti ?
 2 : Blogger yang menjadi inspirasi kamu ?
Kita jujurnya tak ada inpirational blogger ... yet ! But dalam banyak-banyak blog kita suka stalk blog Kak Leya sebab Kak Leya cantik and harusnya Kak Lyssa sih . Kak Lyssa ni dah tahap mahaguru dah bertimbun tutorial dalam blog dia tu haa .
3 : Haiwan yang paling geli geli apa ?
Lipas , roaches , cockroaches dan seangkatannya . Senang kata insect . Ramai-rama yang cantik tu pun kita geli ni kan lagi lipas . Kita bukan geli je dengan lipas ni dah kira tahap takut dah . Moreover kalau dia sibuk nak terbang kehulu - hilir haa yang ni memang aku tak boleh . Rasa nak tampar je lipas tu serius benci .  Pernah sekali tu time tengah syok nak tidur tetiba ada dua ekor lipas landing atas kaki . Fulamak sakit tekak eden menjerit terus capai perfume sembur dekat makhluk-makluk tersebut . Habis tinggal separuh perfume semata-mata nak bunuh dorang . Kalau dia datang bawak geng-geng dia memang confirm habis perfume aku tu . Pheww
4 : Pendapat awak tentang blog saya?Jujur ya..
Kita rasa blog Mimi kemas sangat . Pakai warna favourite kita pulak tu blue and pink , cecomel gitu. Besides kak Mimi selalu update blog tu yang best nak blogwalking tu .kita mula mula ingat kak Mimi chinesse until kita read bio akak
p/s :  Kita suka bila akak cakap sabah , serius comel sangat :)
5 : Kamu lebih aktif di mana ?Blog,Facebook,Instagram,Twiter Dll.Nyatakan kenapa.
Instagrammmm sebab kita suka stalk orang *sorok muka*
6 : Tempat melancong yang paling seronok yang pernah kamu lawati di Malaysia?
*drum rolls* PULAU LANGKAWI  . Pemandangan dekat sana lawa kalau korang pernah pergi sana mesti korang perasan kan pantai dia biru sangat . Macam warna mata foreigner . Warna dia deep blue ocean . Eh ada ke warna tu ? I know terms sebenar blue ocean tapi kalau korang tengok warna dia memang deep blue ocean . Bukan  deep perasaan mendalam eh . Tapi kita memang nak sangat pergi Sabah . Insha Allah next dapat pergi kut , doakan murah rezeki and doakan flight airlines jual tiket gila gila murah .
7 :Fav pelakon lelaki Malaysia ?
ZUL ARIFFIN . Dimples dia , mata dia , muscle dia , senyuman dia ... maigad cair kita  mak kita pun boleh cair . Bak kata mak kita "calon menantu idaman" bhahahaha
8 : Fav pelakon perempuan Malaysia ?
Tiz Zaqyah meh . Reason ? We share the same birthday date woot woot .
 9 : Barang wajib yang perlu di bawah setiap kali keluar ?
Earphones . Kita memang tak boleh lah memana kita pergi memang nak kena bawak earphone and of course phone kalau tak phone laptop . Earphone sangat penting ya anak -anak . Kalau kau dengar geng mak jemah dah start bergosip kau keluarkan earphone kau pastu dengar jelah pape kau nak dengar . Selamat pahala kau . Ataupun kau nak cuba elak orang bercakap dengan kau jangan pakai earphone pakai headphone terus biar orang tu tahu kau tak nak bercakap dengan depa . Sentapss
 10 : Tea or Coffee ?
Kita suka Teafee .  Kalau kita minum coffee kita prefer campur mentega intead of sugar of milk ataupun aku minum kosong macam tu je . Bagus untuk otak okay . Ataupun kalau kau tak tahu pilih campur je dedua sedap la kut rasanya


 Kita tag:

Kita eventually tak sure kalau yang kita tag tu dah buat ke belum sebab legit malas nak check sesatu *lazy bum* But kalau ada yang nak buat dipersilakan okay :)
  1. Asal dari mana ?
  2. Apa pengalaman yang memalukan bagi korang ?
  3. Apa pengalaman yang korang tak dapat lupakan ?
  4. Tempat paling jauh korang pernah pergi and bila ?
  5. Tempat idaman korang untuk bercuti ?
  6.  Favourite moment dengan family atau dengan orang yang tersayang .
  7. Kalau ada boleh ada kuasa korang nak kuasa apa and kenapa ?
  8. Favourite movie ?
  9. Ada buku kegemaran ? Kalau ada nyatakan tiga .
  10. Kenapa korang start blogging ?








3 Comments:

Blogger Diya Hanun said...

awak nama sy muncul x dkt follower awak? sy dah tekan follow tapi tak confident lah dia dah automatik add ke tak pakai tumblr button tu

30 November 2015 at 03:44  
Blogger Qistina Zahari said...

thanks sebab tag ;) done jawab semua soalan awak ;D

http://qistinazahari.blogspot.my/2015/11/sepuluh-soalan-tag-by-aj-beeha.html

30 November 2015 at 07:52  
Blogger Mormor said...

bestnyaaa game ni :D

2 December 2015 at 22:46  

Post a Comment



leftright